Hogyan történjen a télikert fűtése?

Kifogástalan télikert

Kifogástalan télikert

Amikor megfogalmazódik bennünk a gondolat, hogy télikertet építtessünk, óhatatlanul felmerül a kérdés is, hogy mennyire tudjuk majd kihasználni ezt az építményt a későbbiekben? Arra gondolunk, hogy télen, a fogvacogtató hidegben úgysem ülhetünk majd ki, kivéve, ha a télikert fűtése valamilyen módon meg lesz oldva. Viszont tudni kell, hogy már önmagában a szerkezete által egyfajta üvegházhatás alakul ki, ami a növényeknek rendkívül kedvező.

Akadálytalanul bejutnak az üvegház belsejébe a napsugarak, köszönhetően a hatalmas üvegfelületeknek. Ugyanakkor elegendő fényhez is jutnak a virágok, ami szintén pozitív jellemvonása a télikerteknek. De ha nem akarjuk a belső tér felmelegítését teljesen a természetre, a napsugarakra bízni, akkor a télikert fűtése megoldható hagyományos fűtéssel is, amire a padlócsatorna remek ötlet.

Ez ugyanis esztétikusan és gazdaságosan képes fűteni, ráadásul igencsak hatékonyan. Az üvegfelületek páramentességét szintén biztosítja és a fedőrács felemelését követően nagyon könnyen tisztítható a padlócsatorna. Ha megvan a döntés a télikert fűtése tekintetében, illetve a belső tér kialakításának a terve is, ki kell találni, hogy milyen legyen az építmény teteje. Befolyásoló tényező az üveg terasz tető ár, de ha egy igazán elegáns télikertet szeretnénk nap mint nap látni a házunk előtt, mégis érdemes ebből az anyagból elkészíttetni a tetőt. Ugyanakkor lefedhető az építmény polikarbonáttal, cseréppel vagy zsindellyel is.

Az utóbbiakat azért választják ritkábban a háztulajdonosok, mert ezek nem engedik be a fényt, az üveg viszont igen. Ezek minden esetben biztonsági és jégtűrő kivitelben készülnek, ami időtálló jelleggel jár együtt. Voltaképpen ez az, amire a megrendelőnek igazán szüksége van, hiszen évtizedekig tervezi használni a beépített teraszát. Az üveg terasz tető ár megfizethető, tehát emiatt biztosan nem kell lemondania róla. Persze, egy ilyen munkálat esetében a fizetendő végösszeg nem túl alacsony, de nem is azt kell nézni, hanem a minőséget, a tartósságot és az esztétikumot.