Fenséges cognac fajták a webshopban

A franciáknak sok furcsa, olykor hajmeresztő, de csodálatos dolgot is köszönhet a világ. Az italok terén az egyik „ajándékuk” a cognac, ami valóban különleges és egyedülálló.

Manapság természetesen már nem csupán Franciaországban állítják elő, de azt fontos tudni róla, hogy eredetvédett ital, ami bizony jár némi szabályozással. Ezt az elnevezést ugyanis szigorú feltételek teljesülése esetén viselheti egy ital. Jó pár előírásnak meg kell felelnie annak a terméknek, amelyik ezt az előkelő nevet fogja kapni.

Ez pedig egyáltalán nem rossz dolog, már ami a fogyasztókat illeti, hiszen így minden cognac magas minőségű lesz. A szőlőbor lepárlásával készülő égetett szesz előállításának módja legalább 300 éve változatlan, ezért elmondható, hogy ez a brandy igazán hű a gyökereihez.

Az sem mindegy ugyanakkor, hogy milyen szőlőfajtából készül, de még a cognac tárolásához felhasznált edény fajtáját is megszabták. Az idrinks.hu webshopban egyedülálló kínálatból válogathat az, aki csak prémium termékekkel éri be ezen a téren.