Az Aviva torna előnyei: mire jó?

Változás Műhely

Változás Műhely

Rendkívül kellemetlen, ha egy nő rendszertelenül menstruál, főleg az ünnepek, a nyaralások idején. Sokan úgy gondolják, hogy ez ellen nincs mit tenni, pedig a megfelelő mozgásformával enyhíthető a probléma. A Változás Műhely weboldalán bővebben olvashatsz az Aviva torna lehetséges hatásairól. A magyar származású fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner a módszer kidolgozója. Munkája során rájött, hogy bizonyos gyakorlatok, mozdulatok befolyásolják a női ciklust.

Ez teljesen véletlenül történt, hiszen a szakember tornaórákat tartott hölgyeknek és azon fáradozott, hogy olyan mozdulatsort alakítson ki, amivel a megfáradt háziasszonyok felfrissülhetnek, ami megmozgatja őket tetőtől talpig. Egyik alkalomkor különösen intenzíven végeztette a gyakorlatokat, másnap pedig meglepődve tapasztalta, hogy a következő órára csak két hölgy jelentkezett, a többiek arra hivatkozva mondták le, hogy éppen menstruálnak. Ez szöget ütött Aviva fejébe és ettől kezdve már tudatosan kutatta, hogyan befolyásolják egyes mozdulatok a női ciklus hosszát és milyenségét.

A módszer közel 30 éves történelme és az erre vonatkozó vizsgálatok bebizonyították, hogy az Aviva torna különösen hatásos egyéb nőgyógyászati panaszok esetében is. Ilyen a rendszertelen vagy rövid ciklus beállítása, illetve egyebek mellett, az ovuláció elősegítése és a termékenység fokozása. Az Aviva tornagyakorlatok legfőképpen a kismedencei részre, az úgynevezett dolgozó zónára koncentrálnak, ezen a területen fokozzák a vérkeringést és ily módon javítják a szervek vitamin- és hormonellátását.

Ciszták, miómák esetén is sikerrel vethető be ez a kiváló terápia, valamint a meddőség ellen. Utóbbi esetben nemcsak a hölgyeknél, hanem az uraknál is megmutathatja jótékony hatását, hiszen nem mindig a nő okolható a gyermektelenség miatt. A valtozasmuhely.hu weboldalon minden információt megtalálhatsz az Aviva terápiáról. Ugyancsak itt jelentkezhetsz a tanfolyamra. Ha a felsoroltak közül bármiféle problémával szembesülsz, célszerű adnod egy esélyt a torna nyújtotta lehetőségnek.