Tengeri alga pálmaolaj helyett

A tudósok már évek óta azt mondják a világnak, hogy kezdünk kifogyni a termőföldből, ahol növényeket termeszthetünk és haszonállatokat nevelhetünk, ami a jövőben élelmezési gondokat okoz.

A kutatók most más módszereket keresnek a tápláló élelmiszerek termesztésére, hogy helyettesítsék azokat, amelyek termesztése már nem annyira fenntartható. Az egyik ezek közül a tengeri alga. Az első dolog, ami az alga szó hallatán eszünkbe jut, talán a tavacskák sara vagy az a zöldes anyag, ami a nem megfelelően használt medencék felszínén gyűlik össze.

Csak kevesen tudják, hogy számos más tengeri alga is létezik, amelyek ehetőek és rendkívül egészségesek. Ráadásul az egyik legmenőbb új szuperélelmiszernek számítanak.

Olyan tulajdonságokkal is rendelkezhetnek, mint a sűrítő, zselésítő és emulgeáló jellemzők, egyes esetekben helyettesíthetik az olyan összetevőket, mint a pálmaolaj, amit pusztító környezeti hozzájárulásokkal és káros egészségügyi állapotokkal hoznak összefüggésbe. Készen áll, hogy a tengeri alga bekerüljön az étrendjébe?