Az erőszakmentes kommunikáció elsajátítása egyszerű

Az erőszakmentes kommunikáció megteremtése

Az erőszakmentes kommunikáció megteremtése

A közösségi médiában mindenki osztja az eszet kommentek formájában, sajnos gyakran elég állatias módon. Pedig inkább az erőszakmentes kommunikáció lenne a cél.

Nem a saját igazunk folytonos bizonygatása, hanem egy építőjellegű vita kialakítása, ahol mindkét fél véleménye meghallgatásra kerül. Viszont ez nem olyan egyszerű dolog, mivel a legtöbben hajlamosak vagyunk megsértődni, hogyha valakinek más véleménye van egy dologról, mint nekünk.

Legyünk mi az okosabbak! Ismerjük fel a személyiségtípusokat, mert így kialakítható az erőszakmentes kommunikáció! Minden ember más és ezért a különféle személyiségeket másként kell kezelnünk.

A személyiségtípusokat már évezredek óta próbálják az emberek kategorizálni. Ez alapján 4 alapvetőt különböztethetünk meg, amelyeknek ismerete és felismerése elősegíthető az erőszakmentes kommunikáció megteremtését. Kolerikus, szangvinikus, flegmatikus és melankolikus, de ezen felül még számos alcsoport létezik. Hogy miként lehet elsajátítani az erőszakmentes kommunikáció céljából ezek felismerését, az megtalálható a paksiandras.com weboldalon