A munkáskesztyű elengedhetetlen kiegészítő

Fontos kiegészítő a munkáskesztyű

Fontos kiegészítő a munkáskesztyű

Minden munkahely különböző, mégis vannak olyan biztonsági intézkedések, amelyek hasonlítanak. Egyik ilyen példa a munkáskesztyű használata. Minden az elvégezendő feladattól függ, ám szinte az összes eshetőségre fel lehet készülni, helyesen megfigyelve a munkahelyi körülményeket.

Laboratóriumban dolgozóknak bizonyára szükségük lesz a vegyi anyagok ellen védő munkáskesztyűre, miközben a takarítóknak az egyszer használatos is megfelel, bár ez is a takarítandó felületektől függ.

A kertészek örülni fognak az átszúrás elleni változatnak, a konyhában dolgozóknak pedig a hő elleni társaiknak. Ugyanígy választhatunk hideg ellen védőt, hegesztéshez és vágáshoz is. Érdemes kipróbálni az anyag tartósságát, mellette pedig a kényelmet is, hiszen adott körülmények között, hosszú időn keresztül fogják viselni.

A dolgozók egészsége és biztonsága minden munkaadónak az első helyen kell szerepeljen, így érdemes a megfelelő munkáskesztyű beszerzése mellett voksolni, majd ellenőrizni, hogy biztosan hordják is.