Stressz kezelése különféle technikákkal

stressz kezelése

Stressz kezelése

Modern életünk egyik velejárója a stressz, amit mindannyian szeretnénk időnként nélkülözni, de sajnos nem lehet, mivel minden nagy esemény és változás ezzel jár. Szerencsére, ma már léteznek olyan gyakorlatok és technikák, amelyekkel a stressz kezelése némileg leegyszerűsödik. Ezekkel kordában tudjuk tartani a nemkívánatos hatásokat, amire nagy szükségünk van. Nemcsak fontos események előtt érezzük ezt, mert a munkahelyi vagy hosszantartó betegség, illetve az anyagi gondok miatti stressz tipikusan krónikusnak számít.

Ha hosszú ideig áll fenn, akkor a kezdeti energizáló tulajdonsága elvész és helyette felléphet a teljes kimerülés, amikor már a stressz kezelése nem tűr halasztást. Következménye lehet a szervezet állóképességének gyengülése, így pedig könnyen felüthetik a fejüket különböző betegségek. Testi betegség előfordul akkor is, ha nem tudatosítjuk a saját túlterhelődésünket, ezért nem teszünk semmit a javulás érdekében. Pedig fontos a stressz kezelése, hogy ne okozzon még több bajt a fejünkre.

Ma már igényelhető a pszichoterápia online formában is

Mára már széles körben elterjedt a szakszerű segítségnyújtás ezen formája, hiszen az informatikai rendszerek és a világháló ezt lehetővé teszi. Nagyon jól jön a pszichoterápia online lehetősége a túlzottan elfoglalt embereknek, akik nem tudják megoldani a kezeléseken való személyes részvételt, de vannak egyéb helyzetek is, amikor nagy segítséget jelent a pácienseknek.

A Corvin Pszichológiai Terápiás Központban szintén van lehetőség erre a fajta kezelésre, érdemes a szakemberekhez fordulni. Itt úgy zajlik a pszichoterápia online, hogy egy előzetes telefonos vagy személyes egyeztetés során beszélik meg az első online találkozás módját, formáját és pontos időpontját, valamint a konzultációs díj előre történő utalásának eljárását. Majd az egyeztetett időpontban a pszichológus video csatornán beszél a páciensével, ahol látják és hallják is egymást. A pszichoterápia online hozzájárul ahhoz, hogy olyan személyek is részt tudjanak venni a kezelésen, akik olyan helyen laknak, ahol nehezen elérhető egy szakember.