Mit jelent a rúna?

Egyre többször találkozni olyan emberrel, akik szeretnének többet megtudni a történelemről. Azoknak, akiket különösképpen érdekel a vikingek kora, mindenképpen érdemes megtanulni, hogy mit jelent a rúna. Néhányan egy vállrándítással csak annyit mondanának, hogy ez egy régi betű, azonban ennél sokkal többet jelent.

A vikingek és más germán törzsek által használt elsődleges ABC pont a jelentése miatt volt különleges. Ezek a rajzszerű firkák egy-egy erőt szimbolizálnak az életből. Amikor valaki leírta vagy bevéste valahová, akkor nemcsak egy üzenetet akart közölni, hanem megidézte az adott erőt. Az emberek többsége kemény anyagokra faragta a rajzokat, fába, csontba vagy kövekre.

Manapság sokan úgy döntenek, hogy megtanulják a rúnákat. A varázsigéknek használt formákat napjainkban papírra szokták leírni, ezáltal titkos üzeneteket adnak át vagy egyszerűen felidézik az adott természeti erők múltra nyúló jelentését. Egy-egy szimbólummal gazdagságot kérhetünk az istenektől, de kapukat nyithatunk a jövő felé is.