Lineáris sín ipari robotokhoz

Hajtástechnológia felsőfokon

Hajtástechnológia felsőfokon

A lineáris vezetőrendszerek azon részét képezik egy ipari szerkezetnek, amelyeken egy vagy több alkatrész mozog, általában két irányba. A lineáris sín szerepe éppen emiatt olyan fontos, mivel ez teszi lehetővé, hogy az adott alkatrészek precízen fussanak egy adott szakaszon belül.

A II. ipari forradalomnak köszönhetően, egy új kor köszöntött be. Például a Ford futószalagon kezdte el gyártani az ikonikussá vált T modellt. Ekkor még munkások dolgoztak a szalag két oldalán és kézzel szerelték össze az autókat.

Mára már ezeket a szerelési feladatokat robotok végzik. Többek között itt is fontos szerep jut a lineáris sínnek, ami lehetővé teszi a sebészi pontossággal végrehajtott kivitelezést. Elég egy hiba a lineáris sínben és máris rossz helyre fog kerülni a hegesztés, amitől az egész karosszéria gyengévé, sérülékennyé válik, hogyha az autóknál maradunk.

De ez bármelyik más esetben is igaz lehet. A lineáris sín állapota ezért annyira fontos. Amennyiben cserére van szükség, akkor a Lineartechnik lesz a megoldás a problémára.