Kötelező biztosítás árak összehasonlítása online – Így azért egyszerűbb

kötelező biztosítás árak összehasonlítása online

Kötelező biztosítás árak összehasonlítása online

Ugyanazon biztosítási termék egyik biztosítónál kerülhet kétszer annyiba, mint a másiknál, de legalábbis nagy eltérések lehetnek. Például a kötelező biztosítás, röviden KGFB terén szintén hatalmas különbségek lehetnek, ezért az a legjobb, ha átnézzük az összes biztosítótársaság ajánlatait. Manapság szerencsére a kötelező biztosítás árak összehasonlítása online is egyszerűbb. A Biztoshely Biztosítási Portál számára az ügyfelek érdekei az elsők, éppen ezért működtetnek az oldalunkon egy kötelező biztosítás kalkulátort, aminek használatával jól átlátható az árlista.

Természetes, hogy minden autótulajdonosnak a legfontosabb szempont az ár, de azért érdemes a szakemberek segítségével megismerni az egyes társaságok szerződéses feltételeit is, mielőtt véglegesen döntenénk valamelyik konstrukció mellett. Azért van ennek nagy jelentősége, mert szerződéskötés után kötelez bennünket az aláírás, ami azt jelenti, hogy 1 évig nem tudjuk módosítani a döntésünket. Biztosítóváltáskor azt is szem előtt kell tartani, hogy az adott váltási időpontokban a biztosítók jóval olcsóbban kínálják a termékeiket, mint évközben.

Mivel évközben a biztosítótársaságok a KGFB szerződésekre nem kínálnak kedvezményeket, ezért az jár jól, aki él az év végi váltás lehetőségével. Vannak esetek, amikor az évközihez viszonyítva 50% díjcsökkenés is elérhető. A biztoshely.hu portálon lévő KGFB díjszámító rendszerrel 11 biztosító ajánlataiból választhatjuk ki a számunkra minden szempontból ideális módozatot. A rendszer szépen megmutatja, hogy melyik társaság mit és mennyiért kínál a kötelező biztosításra vonatkozóan, ennek köszönhetően azonnal el lehet végezni az összehasonlítást.

Emellett az online szerződéskötés már önmagában is jókora kedvezményt eredményez. Bár a kötelező biztosítás ára sok tényezőtől függően alakul ki, leginkább a gépjármű teljesítménye határozza meg, de az is sokat számít, hogy hány éves az ügyfél, vannak-e kiskorú gyermekei, közalkalmazott vagy sem, stb. Minden biztosítónál körülhatárolják a jogszabályok a szerződés alapvető tartalmát, az árakat, a díjszámítás módját.