A klíma növeli komfortérzetet

Hatékony légkondicionálók.

Fontos, hogy otthonunkban megteremtsük azt a komfortérzetet, amiben jól érezzük magunkat. Ehhez szükség van a klíma nyújtotta kellemes hőmérséklethez. Kint legyen akármilyen a hőmérséklet, bent könnyen meg tudjuk határozni a számunkra megfelelőt.

Több fajtája létezik és mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Az igazán elterjedt és nagy hatásfokú a split, vagyis osztott klíma, ami azt jelenti, hogy van egy kültéri és egy beltéri egysége. Ennek a kiválasztását az adott helyiség méretei határozzák meg.

Léteznek mobil megoldások is, azonban ezeknek a teljesítménye jelentősen elmarad a split teljesítményétől. A mobil klíma esetén nem kerül csőrendszeren keresztül kivezetésre a meleg levegő, szóval csak részleges megoldásnak számít. Gyakran esnek abba a hibába, hogy a split típusú helyett, inkább emellett döntenek.

Viszont, ennek csupán egy előnye van, mégpedig az, hogy meg lehet vele spórolni a szerelés költéségét. Viszont, az osztott rendszerű klíma hatásfokát nem érik utol, ezáltal nem alkalmasak a huzamosabb használatra.