Befektetési lehetőségek 2023-ban: ezekről érdemes tudnod

befektetési lehetőségek 2023

befektetési lehetőségek 2023

A szorgalmas embereknek még ebben a nehéz, bizonytalan világban is összegyűl a pénzük, amit szeretnének dolgoztatni annak érdekében, hogy magasabb hozamot érjenek el vele, mintha a bankban helyeznék el az adott összeget. Komplex és érdekes kérdés az, hogy melyek a legjobb befektetési lehetőségek 2023 évben, amire még a szakértők is csak azt az egyértelmű választ tudják adni, hogy több mindentől függ. Elsősorban fontos leszögezni, hogy mekkora összeget és mennyi időre tudsz mellőzni.

Mekkora vésztartalékkal rendelkezel, van-e és mennyi hiteltartozásod, vannak-e gyermekeid, akiknek fizeted a tandíját stb. Azt is meg kell határoznod, hogy mekkora kockázatot vagy hajlandó bevállalni. Ha kockázatmentesen szeretnél befektetést eszközölni, akkor nem számíthatsz magasabb hozamra. Összegezvén, több szemponttól függ, hogy kinek mi a legjobb befektetés, viszont a jó hír az, hogy mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő konstrukciót.

Meghatározó szempont a hozamigény is, ugyanis ha a magas bevétel az elsődleges számodra, akkor az eszközök egy részét maximum diverzifikációra fogod használni. Lényeges az időtáv, vagyis az, hogy mennyi ideig tudod nélkülözni a befektetett tőkét. Amennyiben a portfóliódnak van elegendő ideje kievickélni egy esetleges negatív tendenciából, akkor vásárolhatsz például magas hozampotenciájú, de rizikósabb eszközökből is. A grantis.hu portálon nemcsak az alapvető szempontok bemutatását ismerheted meg, hanem a befektetési eszközök listáját is megtalálod.

A felsorolásban szerepel állampapír, részvény, befektetési alap, vállalati kötvény, ETF, megtakarításos életbiztosítás, TBSZ számla, befektetési arany, a három nyugdíj-előtakarékossági típus, gyermekcélú megtakarítások, készpénzbetét, letétjegy, kriptovaluták. Az oldalon minden információt elolvashatsz az összes létező lehetőségről. Nyilván, nem fogsz tudni egyedül tökéletes döntést hozni befektetés ügyében, ezért ugyancsak ezen a weboldalon veheted fel a kapcsolatot a szakértőkkel, akik mindenben segíteni fognak. Így a számodra legjobb befektetést kötheted meg.