Az indító és ciklikus akkumulátor

A ciklikus akkumulátor felépítése másabb

A ciklikus akkumulátor felépítése másabb

Amikor energiára van szükség, akkor azt a készülék tudja meghatározni, hogy pontosan milyen erősségről és mennyiségről van szó. Leírások alapján kétféle kialakítás létezik, amelyek közül a ciklikus akkumulátor strapabíró változatnak tűnik. Az indító egységgel ellentétben ez nem képes rövid idő alatt nagymennyiségű áram leadására, viszont sokkal jobban bírja a különböző kisütéseket és terheléseket.

Az elektromos biciklik egyik igazán hasznos eleme tehát a ciklikus akkumulátor, ami nemcsak leadásra képes, hanem egy dinamó segítségével, akár folyamatos töltésnek is ki lehet téve. A robbanómotorok esetében szükségünk van egy olyan hirtelen energialökésre, amelyik belobbantja a motor belsejében lévő folyamatokat.

Ehhez azonban teljesen eltérő kialakítás szükséges, amit nem árt mindig figyelembe venni. A ciklikus akkumulátor lemez kialakításai vastagabbak, a nagyobb és rendszeresebb terhelés elviselés érdekében. Érdemes figyelembe venni, hogy kétféle akku kialakítás nem képes egymást helyettesíteni.