WC duguláselhárítás gyorsan és biztonságosan

wc duguláselhárítás

Wc duguláselhárítás

A házimunkának sok kellemetlen része van, de sohasem szabad megfeledkezni ezeknek a fontosságáról. A WC duguláselhárítás általában nehezebb feladat, mint a megelőzés, úgyhogy érdemes inkább ezzel kezdeni. A takarítás során érdemes figyelni arra, hogy kívül-belül meg legyen tisztítva és a lerakódott vízkő is el legyen távolítva.

Sajnos a vízkő sokszor felelőssé válik, mivel fennakad rajta a papír, így előbb vagy utóbb dugulással nézünk majd szembe. Ha láttuk, hogy valami bekerült a WC-be, például a gyerek egyik autója, akkor próbáljuk meg a kézi pumpával kiszedni.

Ha nem tudjuk a baj forrását, csak azt látjuk, hogy nehezen folyik le a víz, akkor használhatunk lefolyótisztítókat. Itt is fontos megemlíteni a megelőzést, mivel az ecetes és szódabikarbónás keverékkel, havonta egyszer már sokat tehetünk a WC duguláselhárítás megakadályozásáért. Sokszor a csésze tisztítása után úgy tűnik, hogy készen vagyunk, de ne feledkezzünk meg a tartályról sem! Ellenőrizzük a víz mennyiségét, hogy biztosan levigye a szennyeződést, ellenkező esetben fennakadhat és jöhet a WC duguláselhárítás.