Utólag felszerelhető bicikli csomagtartó

 bicikli csomagtartó

Bicikli csomagtartó

Biciklizni nemcsak egészséges, de hasznos is. Praktikus szállítóeszközként is funkcionálhat, amennyiben van rajta bicikli csomagtartó. Néhány modell esetében ez alapfelszereltségnek számít, viszont akadnak olyan típusok, amelyeket csomagtartó nélkül vásárolhatunk meg.

Ez esetben nekünk kell utólag gondoskodnunk a kiegészítő felszereléséről, amennyiben lehetőség van rá. Szerencsére, a legtöbb esetben ez egyszerűen megoldható.

Manapság már az összeteleszkópos kerékpárokra is lehet bicikli csomagtartót szerelni. Csak ebben az esetben nem a vázhoz, hanem a nyeregcsőhöz kell rögzíteni, mivel az egy fix pontja ezeknek a típusoknak. Hogyha teljes mértékben szeretnénk kiaknázni a kerékpárban rejlő lehetőségeket, akkor előre is szerelhetünk például egy kosarat.

A bicikli csomagtartó és az első kosár már rengeteg helyet biztosít a csomagoknak, ezért egy nagyobb bevásárlás is könnyűszerrel megoldható, amihez nem kell autóba ülnünk, hogy átvergődjünk a zsúfolt, városi forgalomban. Ráadásul a bicikli csomagtartó a túrák elengedhetetlen kelléke.