Scheppach rönkhasító masszív kivitelben

Felhasítja a méretes rönköket

Felhasítja a méretes rönköket

A favágást fel lehet fogni edzésként is. De télen, a hidegben nyilván nem mindenkinek van kedve az efféle testmozgáshoz. Ebben az esetben jobban járunk, hogy a Scheppach rönkhasító végezze el helyettünk a munka oroszlánrészét.

Leginkább a vastag rönkök szoktak nehézséget okozni. Ezeket sokszor egy egyszerű fejszével nem lehet kettéhasítani. Néhány ékre és kiváló fizikai erőnlétre van hozzá szükség. A Scheppach rönkhasító viszont egy rendkívül praktikus eszköz, az ereje pedig lenyűgöző.

Működés közben csendes, mivel villanymotor működteti. Egy fatörzset nagyjából 40-50 cm darabokra kell felvágni azért, hogy baltával aprítható legyen.

A Scheppach rönkhasító megbirkózik még a 137 cm farönkökkel is. A 10 tonnás hasító-erő elég meggyőző tud lenni munka közben. A talapzata speciális megerősítést kapott, ezért kifejezetten masszív, hiszen 6 mm vastag acéllemezből készült. Az energiatakarékosság csak hab a tortán. A különleges VARIO rendszerrel pontosan beállítható a Scheppach rönkhasító ékpályájának hossza.