Páfrányfenyő átlagos vízigénnyel

A Ginkgo Biloba nagy, széles levelű, lombhullató fa, piramis alakú. Míg télen a páfrányfenyő elveszíti leveleit, mégis a tűlevelűek közé tartozik és kétlaki, ami azt jelenti, hogy egyesek hímek, míg mások nőstényeknek számítanak. A Kínában őshonos, lassan növekvő páfrányfenyők általánosságban jól növekednek az USDA 4-9 ültetési zónájában.

A Gingko Biloba egyedileg legyező alakú levelei zöld színben jelennek meg, de ősszel aranysárgára változnak. Mielőtt minden levél aranyszínűvé válik, néha előfordul, hogy a kéttónusú, külön arany és zöld sávokkal. Az elnevezést a levelek páfrány alakja ihlette. A fa idősebb példányainak kérge mélyen barázdálódik. A páfárnyfenyők kellően vonzóak ahhoz, hogy mintanövényként használják ezeket a tereprendezésben, különösen őszi lombszínük miatt.

Az ajánlott fajták többsége északon teljes napsütésben (délen részlegesben) nő a legjobban, átlagos vízigényűek és jól bírják a szennyezést is. Valójában sótűrő növény, így jó választás azoknak, akik az óceán közelében élnek.