NTAK határidő: vendéglátósok figyelem!

adatszolgáltatás

Adatszolgáltatás

A globalizált világban a különféle gazdasági ágazatok fejlődése kulcskérdés. A fogyasztói társadalomban elképzelni sem lehet, hogy miként működne a világ különféle tömegáruk és szolgáltatások megléte nélkül. A mindennapok szerves részét képezi a fogyasztás. Ugyanakkor ép ésszel muszáj belátni, hogy ezek a trendek nem tartanak örökké. A nyersanyagok használata és a hatalmas energiaigény előbb-utóbb a csúcsra kerül és onnan már csak lefelé van. De ez még a jövő, egyelőre mindenki a fejlődéssel foglalkozik.

A vendéglátás területén hazánkban új szabályok jönnek. Az NTAK rendszerbe már 2021-től kötelező regisztrálni, de az adatok szolgáltatása csak ez év július 01-től veszi kezdetét. Miért fontos ez? A cél az ágazatok fehérítése, valamint a valós idejű forgalmi adatok begyűjtése, kezelése. Egy digitalizált világban közel sem felel meg az elvárásoknak a papíralapú adminisztráció és statisztika készítése, főként, ha minél szélesebb körben támogatni, fejleszteni kívánják az ágazatokat. A támogatásoknak oda kell menniük, ahol a legjobban tudnak hasznosulni.

Ezt viszont számokkal kell alátámasztani. A cél és a kötelezettség adott, már csak az a kérdés, miként lehet megfelelni az előírásoknak? Az NTAK regisztráció határideje közeleg, de szerencsére vannak már adatszolgáltatási megoldások. A CMO minden érdeklődőnek kiváló szoftvereket tud kínálni, amelyek már androidos és saját eszközökön is futtathatóak. Az ePénztárgép applikációhoz nincs szükség külön számítógépes rendszerre, ami kezelni képes azt, mert több online pénztárgéphez és adóügyi nyomtatóhoz ugyanúgy illesztve van alapból.

A kezelése egyszerű és automatikusan megtörténik az adatok elküldése. Lehet külön is használni a rendszert olyan formában, hogy egyszer a számlázás megtörténik, majd ezt követően lesz bevezetve az összeg és elküldve a hatóságok felé, de az egyszerűsített változat révén gyorsítható a kiszolgálás folyamata, ami a vendéglátás területén gyakran jól jön, főként olyan büfék, cukrászdák esetében, ahol nagyobb a forgalom. Itt az ideje tehát mielőbb regisztrálni!