Néhány perc alatt eredményt adnak a terhességi tesztek

Terhes vagy sem? Gyakran az első választ a kérdésre a terhességi tesztek adják meg. Mikor lehet legkorábban elvégezni egy tesztet a megbízható eredmény érdekében? Ha úgy érzi, hogy a terhesség tipikus tüneteit tapasztalja, mint például a reggeli rosszullét vagy a fáradtság és furcsa érzést érez a hasában, akkor itt az ideje, hogy elvégezze a piacon kapható terhességi tesztek egyikét. Honnan tudja ez a műszer megállapítani, hogy valaki terhes? Mielőtt megjelennének a fentebb említett első tipikus tünetek, a hormonok már árulkodó jeleket küldenek.

A humán korion-gonadotropin (röviden hCG) a méhlepényben termelődik, amint a megtermékenyített petesejt néhány nappal a fogamzás után beágyazódik. Ezt a terhességi hormont például a reggeli rosszullétért is felelőssé tehetjük. Szóval, a hCG érték az örömteli hír hordozója és az ok, amiért a terhességi tesztek pozitív eredményt mutatnak. Tehát egy patikában vagy drogériában vásárolt, menstruáció elmaradását követően elvégzett teszt könnyen elárulja, hogy valaki terhes vagy nem.

A legjobb terhesvitamin általában kombinált készítmény

Amikor már a kezünkben tartjuk a pozitív terhességi tesztet, semmi sem olyan, mint azelőtt. A nagy öröm mellett, azonban gyakran megjelennek a kétségek és bizonytalanságok is. Végül is mindent az elejétől kezdve jól akarunk csinálni. Sok nő leginkább azon aggódik, hogy a magzata elegendő tápanyaghoz jut-e és ha nem, akkor melyik a legjobb terhesvitamin számára. A legfontosabb, hogy a kismama a terhesség és a szoptatás idején egészséges, kiegyensúlyozott és változatos étrendet folytasson.

Ez azt jelenti, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt, időnként húst és halat, teljes kiőrlésű termékeket, kevés cukrot egyen. Azonban, még ha a várandós nő figyel is az egészséges étkezésre, néha hiánybetegségek léphetnek fel. Ebben az esetben a terhesvitaminok nyújthatnak megoldást. Ezek általában olyan étrend-kiegészítők, amelyek speciálisan a terhesség igényeire vannak szabva és kielégítik a terhesség során megnövekedett vitamin-, tápanyag- és ásványi anyag szükségletet. A legjobb terhesvitamin megfelel az egyéni igényeknek és szükségleteknek.