Mutatjuk a fürdőszoba csaptelep szerelés lépéseit

A fürdőszoba csaptelepek szerelése kiváló barkács projekt, amihez néhány alapvető kéziszerszám, egy kis türelem és a mosdókagyló alatti munkavégzés képessége szükséges. Egy új szerelvény mindent megváltoztathat a helyiségben. A fürdőszoba csaptelepek eltávolításának megtanulása egyszerű és kifizetődő folyamat, ezért lássuk a részleteket.

Először zárja el a vízellátást és távolítsa el a meglévő csaptelep forró és hideg víz fogantyúit! Sok fogantyúnak van egy kis műanyag borítás a közepén. Ezt egy késsel kell felfeszíteni. Használjon csavarhúzót a fogantyúk leválasztásához! Emelje fel egyenesen a fogantyút és egy állítható csavarkulcs segítségével lazítsa meg, majd távolítsa el a hideg és meleg víz mechanizmusok alapját körülvevő anyát!

Tegye félre a tömörítő szerelvényeket és az anyákat! Helyezzen el egy vödröt a víz felfogására és egy fűrésszel vágja el a vízellátó vezetékeket! Tartson készenlétben egy rongyot is a víz feltörléséhez! Tegye a levett csaptelepet egy vödörbe és hagyja kifolyni belőle a vizet!

Ezután a fürdőszoba csaptelep szerelés során rátérhet az új szerelvény telepítésére. Helyezze a helyére az új csaptelepet és állítsa be a helyét! Igazítsa a hideg és meleg víz mechanizmusokat a vízellátó vezetékekhez! Csúsztassa a helyére az anyát, majd fel a kompressziós tömítéseket, végül csavarkulccsal húzza meg!

Ha ez megtörtént, a fürdőszoba csaptelepek tesztelése a következő lépés. Kapcsolja be a vízellátást és figyeljen! Ellenőrizzen minden csatlakozást és ha csöpögést tapasztal, enyhén húzza meg a csavarokat, mivel a túlhúzás károsíthatja az alkatrészeket.

Útmutató a megfelelő kád csaptelep kiválasztásához

A kád csaptelep egyszerű és gyors módja annak, hogy stílusos hangsúlyt vigyen a fürdőszobába. Ezek nem korlátozódnak arra, hogy csupán nagy vízhozamot biztosítsanak. Ezért a megfelelő zuhany és kád csaptelep kiválasztásához figyelembe kell venni a termék általános megjelenését, praktikusságát is. Ha egyszerűen csak kicseréli a régit, akkor lehet meg kell vizsgálni a korábbi szerelvény konfigurációját.

Amennyiben új fürdőszobába vásárol, akkor a döntést a szerelvény típusa, a fogantyúk száma stb. alapján hozhatja meg. Győződjön meg róla, hogy a gyorsabb és erőteljesebb vízáramlás érdekében 3/4-es vízvezetékkel rendelkezik, ami különösen hasznos a csaptelepek SPA modelljei esetében!

A modern kád csaptelepek 1, 2 vagy 3 fogantyúval kaphatóak. A fogantyú formáját a preferenciáinak megfelelően választhatja ki, hiszen vannak karok, tárcsák, kereszt- vagy kerek fogantyúk. A fürdőkádak esetében 2 fogantyú hasznos az ideális hőmérséklet szabályozáshoz. A szerelvény típusa lehet kádra vagy falra szerelhető, de szabadonálló is, a fürdőszoba kialakításától függően

A zuhany és kád csaptelepek a víz elvezetésére szolgáló eltérítővel is rendelkezhetnek. Ezek lehetnek a csaptelep kifolyóján, egyetlen fogantyú felhúzási funkcióval, de egy harmadik fogantyú is működhet eltérítőként.

Az utolsó dolog, amit el kell dönteni, az a kád csaptelep kivitelezése. Ez ismét a használattól függ, valamint attól, hogy milyen megjelenést szeretne a fürdőszobában. Egyes felületek tartósabbak és könnyebben tisztíthatóak, mint például a polírozott króm, míg mások esztétikai vagy ár szempontjából lehetnek előnyben a többiekkel szemben.