Milyen KPE idomok vannak?

KPE idomok

KPE idomok

A nagyobb rendszerek működésében is szerepük van a kisebb alkatrészeknek. A KPE idom a vízhálózat kiépítésében lesz a segítségünkre és biztosan sokszor fogunk vele találkozni.

Vásárlásnál többféle lehetőség áll a rendelkezésünkre, így kedvünkre válogathatunk. Ilyen lehet például a KPE cső, ami minden lakásban jelen van. Ehhez az egyenes csőhöz csatlakoztathatunk idomokat, legyen az T alakú vagy belső menetes.

A régi házaknál érdemes elgondolkodni a felújításukon, mivel a háború előtt ezek még ólomból készültek, amelyek erősen mérgezőek. Ugyanezt a csövet szálas kivitelben is beszerezhetjük, ami kényelmesebb megoldás, ha rövidebb hosszúságra van szükségünk. Általában 6 méterrel kell számolnunk, amit egyedül is haza tudunk vinni.

Nemcsak az ivóvíz, hanem például a gáz szállítására is alkalmas, hála a rugalmasságának. A KPE csap szintén szükséges darab lehet, ipari és háztartási környezetben egyaránt használhatóak. A KPE idomok ehhez is csatlakozhatnak, ráadásul a T forma három kivezető nyílást is engedélyez.