Milyen esetekben ajánlott a fog implantátum?

fog implantátum

Fog implantátum

A beültetés az egyik legnépszerűbb fogászati szolgáltatás, amely lehetővé teszi a fogazat elvesztésével járó kellemetlenségek és esztétikai hibák kiküszöbölését. A modellek sokfélesége ellenére a fog implantátum szerkezetek azonosak. A beültetett szövet egy olyan protézis része, amely helyettesíti a gyökeret.

Ez egy kisméretű csavar, amelyet a csontszövetbe implantálnak. Ennek köszönhetően a protézis képes lesz ellenállni a rágás során fellépő terhelésnek. Az alátámasztás a fog implantátum másik fontos része, amely a supragingivális és a gyökér részek összetartását szolgálja. Ezek általában univerzálisak, így a különféle elemek a lehető legjobb módon vannak kombinálva.

A korona hasonlít a természetes fogazat színéhez és konfigurációjához. Ez készülhet kerámiából, porcelánból, aranyból vagy cirkóniumból. Fog implantátumokat a következő esetekben telepítenek: jó állapotú csontszövettel, ha vissza kell állítania az első rágószerveket, helyreállítás sérülés után, a csont nem kielégítő állapota és a rosszul működő fogazat esetén.