Mikor szükséges a gázbojler lecserélése

Gázbojler lecserélése

Gázbojler lecserélése

Elég sokan döntenek úgy, hogy a régi gázbojlert villamosra cserélik. A leggyakoribb ok, ami miatt a gázbojler lecserélése aktuálissá válhat, hogy a régi berendezés tönkrement, ahhoz pedig, hogy új kerüljön felszerelésre, gyakran kell a felújítani a kéményt.

Ennek ára attól függ, hogy mikori a kémény. A legújabb előírások szerint, bélelt kémény szükséges, ami ha egy régi építésről van szó, bizony igen költséges lehet. Ezért talán olcsóbb megoldás a komplett gázbojler lecserélése elektromosra.

A meleg víz életünk szerves részévé vált, nélküle nehezen tudunk meglenni, ezért bojlerre mindenképp szükség van. Akinél a fűtés másként megoldott és nem támaszkodik a gázra, gyakran dönt a csere mellett. A gázbojler lecserélése minden esetben előre egyeztetett időpontban, gyakran egy előzetes felmérés után történik.

Ugyanis a villanyvezetékeknek bírnia kell az új bojlert, a régit le kell szerelni, az újat pedig fel. Az előzetes felmérésre azért van szükség, hogy az esetleges megoldandó dolgokat a szerelés előtt el lehessen végezni.