Mikor javasolt a klíma tisztítás?

klíma tisztítás

Klíma tisztítás

Az olcsóbb kategóriás split rendszerek működését gondosabban kell ellenőrizni. A klíma tisztítás olyan teendő, amelyen gyakran takarékoskodnak az emberek. A szervizközpontokkal általában csak akkor lépnek kapcsolatba, ha a berendezés csöpög, nem hűt vagy teljesen leállt a működése. A légkondicionálók takarítása és fertőtlenítése azonban nem kevésbé fontos, mint a rendszeres belső ellenőrzés.

A háztartási légkondik belső és külső blokkból állnak. Az utóbbi feladata az utcai levegő beszívása és a kondenzátor hűtése. A külső egység mindig a szabadban található, így gyakran felhalmozódik benne a por, a szösz, a levelek és a rovarok. Idővel mindez eltömíti a kondenzátort, és rontja a légáramlást. A klíma tisztítást meleg időben szükséges elvégezni.

A split rendszer külső egysége hőmérséklet-érzékelővel rendelkezik, amely túlmelegedés esetén kikapcsolja a kompresszort és a ventilátort. Az érzékelő téves értéket mutathat, ha eltömődik. A klíma tisztítás néha a nyárfákról felgyülemlett szösz miatt szükséges, ami túlmelegedést okoz, még akkor is, amikor nincs nagy meleg az utcán.