Miként segít a szexuálpszichológus?

A szexuálterapeuta segít

Egy kapcsolatot nagyon elronthatnak a szexuális együttléttel kapcsolatos problémák. Sokszor nem is tudni, hogy miből fakadnak ezek a gondok, azonban a szexuálpszichológus feladata az, hogy ráébresszen ezekre az okokra.

Ennek köszönhetően már sokkal könnyebben küzdhetjük le azt a szorongást, ami gondokat okoz a párkapcsolatunkban. Ez egy viszonylag új keletű hivatás, ám a statisztikák szerint rengeteg embernek van rá szüksége.

Még manapság is rengeteg tévhit kering a szexről, amiket a szexuálterapeuta, vagy a szexuálpszichológus  képes tisztázni és eloszlatni. Gyakran merül fel a gyanú az emberekben, hogy mi van akkor, hogyha a párjuk szeretőt tart? Mit kéne tenni azért, hogy ez ne történjen meg?

Hiszen ezek a dolgok általában két emberen múlnak. Hogyha nem teszünk meg mindent azért, hogy a kapcsolatunk ne laposodjon el, akkor esélyt adunk arra, hogy a párunk egy izgalmasabb kalandot keressen. A szexuálpszichológus, illetve a szexuálterapeuta az egyéni lelki problémákat is kezeli, ami gyakran az önbizalomhiány szokott lenni. Emiatt az egyén fél párkapcsolatot kezdeményezni, mert attól tart, hogy kudarcot fog vallani.