Higítható akril beton festék

beton festék

Beton festék

Nem is olyan régen, amikor különböző felületek színezésébe kezdtünk, mindig kellemetlenségekbe és nehézségekbe kellett ütköznünk a színező anyagok kiválasztásában és alkalmazásában. Manapság a beton festék óvja a felületeket a sérülésektől. Ezeket a színezékeket akkor használják, amikor a betont meg kell védeni a külső tényezőknek való periodikus vagy állandó kiszolgáltatottságtól és amikor erősíteni kell a felületek kopásállóságát, tartósságát.

Fontos szempont, hogy a beton festék esztétikus megjelenést kölcsönözzön a borításnak és javítsa annak tulajdonságait, valamint megvédje azt a különféle vegyi anyagok negatív hatásaitól is. Ezek a színező anyagok felhasználási területük és egyéb jellemzőik szerint eltérőek lehetnek.

Néhányuk például a csapadékoktól nem védett felületek festésére szolgálnak, míg mások csak a beltérben alkalmazhatóak. Ha akril beton festéket használunk, akkor a lekent felületen nagyon tartós, kopásálló bevonat képződik, ami megvédi azt a csapadéktól. Ezek magas fokú védelmet nyújtanak a nedvesség behatolása ellen is.