Belföldi utazás korlátozások nélkül

belföldi utazás

Belföldi utazás

A koronavírus az utazásokat gyakorlatilag minimálisra csökkentette. A korlátozások lazításával, illetve megszüntetésével azonban úgy tűnik, hogy a belföldi utazás mondhatni akadálytalan lesz. Petrus György, a Kárpáteurópa Utazási Iroda ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy a tömeges oltások hatása a nyári hónapokban már érzékelhetőek lesznek a belföldi turizmus újraindításakor.

Nem vitás, hogy erre már rengeteg magyar és külföldi egyaránt várt és az sem, hogy az idei évben megtörtént lazítások rendkívül jó hatással lesznek a vendéglátóiparra, de az ország gazdaságára szintén. A belföldi utazás azoknak a magyaroknak is kedvező, akik nem döntöttek az oltás beadatása mellett. Számos olyan helye és létesítménye van az országnak, ahol nem szükséges az oltási igazolás.

A belföldi utazás a Kárpáteurópa Utazási Iroda esetében a lehető legbiztonságosabb, mivel a buszokon és vonatokon rendszeres lesz a fertőtlenítés és kötelező a maszk használata. Amennyiben a jogszabályok nem írják elő, oltási igazolást és PCR-tesztet nem igényel az utazóktól.