A vízhatlan anyag megannyi változata

vízhatlan anyag

Vízhatlan anyag

Rengeteg fajta vízálló matéria létezik. Ott van a mintás vízhatlan anyag szövet változata, amelyik teljes mértékben megfelel bel- és kültéri szivacs huzatoknak, napernyő vászonnak, abrosznak, ponyvának, táskának és hintaágy tetőnek is. Ezen vízhatlan anyag sokoldalúságát igazolja, hogy számos ruhadarabhoz is tökéletes alapanyag, legyen szó esőkabátról, vízálló ruházatról vagy épp sporttáskáról.

A szövetet azért szeretik, mert azt nem csupán ipari vagy épp otthoni varrógéppel, de még kézzel is varrni lehet. Mindez annak köszönhető, hogy a textília egyáltalán nem merev. Persze ez nem jelenti azt, hogy az nem strapabíró. A vízhatlan anyag egyik kedvelt változata az egyszínű UV-álló matéria.

Ebből is lehet készíteni a fent említett eszközöket. A matéria egy plusz UV-álló réteggel is el van látva, ami azt jelenti, hogy sokkal jobban ellenáll a Nap sugarainak. Ott van még az egyszínű, erős vízhatlan anyag gyöngyvászon.

Ez az igencsak strapabíró anyagok közé sorolható, ami vastag vízhatlan réteggel vannak ellátva. Végezetül nem lehet megfeledkezni a mai napig népszerű csíkos, erős UV-álló, vízlepergetős anyagról sem, ami talán az egyik legvastagabb ebben a kategóriában. Ebből hintaágy és kempingszék huzatot is lehet varrni.

A lakás árnyékolás a raffroló segítségével

A római rolók nagyon felkapottak. A ház árnyékolása és persze díszítése a raffroló segítségével nagyon egyedi módon oldható meg. A raffroló praktikus, igazán egyszerűen kezelhető, illetve az is jó tulajdonsága, hogy strapabíró. Leginkább a korszerű, modern módon berendezett lakásokban figyelhető ez meg.

De nyilván egyre több, klasszikus lakásban is felbukkan a raffroló. A római roló anyagszükséglete jelentősen kevesebb, mint a hagyományos függönyöknek, talán ennek is köszönhető közkedveltsége. Ennek több típusa van.

Talán a legelterjedtebb a zsinóros raffroló, ami nagyon hasonlít a megszokott római rolóhoz, azonban ennek a terhelhetősége kisebb. Az egyik eltérés a kettő között, hogy a zsinóros változat zsinórral kezelhető, míg a hagyományos római rolónál már gyöngyláncos megoldást használhat az ember.