A villanykapcsoló bekötése nem a legnehezebb feladat

villanykapcsoló bekötés

Villanykapcsoló bekötés

A ház körül nagyon sok mindent el lehet végezni önállóan is, azonban mindig érdemes alaposan utánajárni a dolgoknak, nehogy több kárt csináljunk a végén, mint hasznot. Egyebek mellett, a villanyszerelői munkálatok némelyikével is megbirkózhatunk. A villanykapcsoló bekötés komplikáltabb ugyan, mint a villanykörte kicserélése, azonban egy kis odafigyeléssel és néhány kezdetleges szerszám meglétével játszi könnyedséggel kivitelezhető.

A legfontosabb teendő mindig, mielőtt még bármibe belefognánk, a központi hálózat áramtalanítása. Amennyiben a villanykapcsoló bekötésénél, bármilyen okból kifolyólag kénytelenek lennénk kihagyni ezt a lépést, akkor ne is kezdjünk hozzá!

Általában egy csavarhúzó is elegendő lehet a munka elvégzéséhez, viszont nem árt a fázisceruza megléte sem. Ha már többször csináltunk ilyet, akkor a villanykapcsoló bekötése abszolút gyerekjáték, de még a legtapasztaltabb villanyszerelő mesterek sem hagyhatják soha figyelmen kívül a hálózati feszültségeket! Ezt tartsuk mindig észben!