A szemészeti vizsgálatok menete: ezekre lehet számítani

szemészeti vizsgálatok

Szemészeti vizsgálatok

Bizonyos korig kétévente, aztán pedig már évente ajánlott teljes szemészeti vizsgálatot végezni, sőt, azoknak, akiknek előfordult zöldhályog a családjában, azoknak minden évben tanácsos ilyen analízisre jelentkezniük. Egyesek azért halogatják ezt, mert nem tudják, hogy mire lehet számítani egy ilyen vizsgálaton. Sokaknak segített már a www.budaiszemeszet.hu weboldalon található tájékoztató.

A Budai Szemészeti Központ ideális hely arra, hogy elvégeztessük az analíziseket, mert itt korszerű műszerpark, átfogó és specializált szaktudással rendelkező szakorvosok várják a pácienseket. Ők a szakterületüknek nemzetközi szinten is elismert képviselői, tehát nyugodtan rájuk bízhatjuk magunkat. Speciális szakterületeikhez tartozik a lézeres látásjavítás, a látásjavító szemlencseműtétek, a zöldhályog, diabetes és macula degeneráció gondozása, szemészeti plasztikai műtétek, könnyezés miatti beavatkozások, illetve a szürkehályog kezelése.

Az általános szemészeti szűrővizsgálat során vizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra. A szakorvosok elvégzik bizonyos krónikus betegség szemészeti szűrését is. Ez azért fontos, mert egyes kórok a kezdeti szakaszban még nem okoznak tipikus panaszt, viszont jelentősen, fokozatosan ronthatják a látást. Sor kerülhet továbbá egy szemészeti szűrővizsgálat alkalmával a fénytörési hibák műtéti korrigálásáról szóló tájékoztatásra is.

Ugyanakkor látászavarok, szemüvegproblémák, helyes műkönny használat átbeszélésére, jogosítványhoz, terhesgondozáshoz, munkaalkalmassági vizsgálatokhoz igazolás, szakvélemény kiállítására is van lehetőség. Szemészeti vizsgálaton mód van még akut vagy tartósan meglévő szemészeti gyulladások diagnosztizálásra, szemkörnyéki bőrelváltozásokkal kapcsolatos konzultációra, kisebb sérülések ellátására egyaránt. A szakorvosi konzultáció és a műszeres mérések körülbelül másfél óráig tartanak. Ennyi időt igazán rászánhatunk a szűrővizsgálatra, hiszen ezzel megelőzhető vagy idejében megtalálható a probléma, ha létezik. A korai diagnosztizálás nagy esélyt ad a betegség kezelésére.