A Mezcal remek kedvcsináló

A mexikói eredetű párlatot agávéból állítják elő. Nincsenek szigorú szabályok a Mezcal fogyasztására vonatkozóan, viszont ajánlások vannak. Általában tisztán, szobahőmérsékletet élvezik, kis kortyokban, ezáltal megtapasztalják a változatos ízjegyeit.

A tequilával ellentétben, nem citrommal, hanem narancsszeletekkel és speciális sóval szolgálják fel, ami chili porból és agávéból készül. Egyre népszerűbb alkotóeleme a különböző koktéloknak, hiszen a füstös karaktere egyediséget kölcsönöz az italoknak.

A Mezcal előállítását illetően azt kell tudni, hogy az alapanyagát, vagyis az agávét, pontosabban annak a szívét kemencében sütik. Ezután ledarálják, vízzel keverik és az így kapott masszát fermentálják. A következő lépés a lepárlás, az érlelés, majd pedig a palackozás.

Teljesen mindegy, hogy önmagában, tisztán vagy koktél alapanyagaként kóstolja meg, abban biztos lehet, hogy különleges élményt nyújt. A Mezcal különböző kiszerelésben és alkoholtartalommal vásárolható meg, ennek köszönhetően mindenki az ízlése szerint választhat.