A könyv aukció gyakori esemény

könyv aukció

Könyv aukció

Nagyon sokan befektetés céljából vásárolnak régi köteteket. A könyv aukció által a tulajdonába kerülhetnek olyan ritka példányok, amelyeket később nagy haszonnal tud majd eladni. A befektetői tanácsadó és a könyvekhez értő szakember véleményét mindenképp érdemes meghallgatni a vásárlás előtt.

A kereskedésre szakosodott cégeknek komoly segítséget nyújtanak a bibliográfusok kézikönyvei, mivel ezeknek köszönhetően könnyebben meghatározhatóak a kötetek. Meg kell említeni, hogy Magyarországon az első antikváriumot Meissner Ferenc nyitotta meg 1796-ben Budán. A könyv aukció a gyűjtőknek igazi csemegéket tartogatnak.

Az ősnyomtatványok kategóriába azok a példányok tartoznak, amelyek a nyomtatás feltalálásától, vagyis 1450-től 1500-ig lettek kivitelezve. Ezt a meghatározást az egész világon elfogadták. Aki egy ilyet tudhat a magáénak, az biztos lehet abban, hogy egy igazi különlegesség birtokosa. Mátyás király gyűjteményében már nyomtatott művek is helyet kaptak. Könyv aukció több alkalommal kerül megrendezésre hazánkban.