A kertépítés árak és a locsolórendszer szerepe

Manapság az automata módon működő locsolórendszerek a modern kertek szerves részét képezik. Ha tehát a kertépítésre kerül sor, akkor ezt egyszerűen vétek kihagyni. De hogyan is változnak a kertépítés árak abban az esetben, ha a tulajdonos egy ilyen öntözőrendszert választ? Nyilván nem csupán ettől, hanem sok minden mástól is függ a végső összeg.

Nyilván, ha a cél egy csodaszép kert, ahol a gondozást ez a szerkezet végzi, a kertépítés árak magasabbak, mint ott, ahol a locsolást manuálisan kell megoldani. Természetesen a végeredményt tekintve ég és a föld kettő, hiszen az előbbinél kényelmesen, minimális emberi beavatkozással adott a szép kert, míg az utóbbinál csak fáradtságos munkával érhető ez el.

Sajnos gyakran az is megesik, hogy hiába figyel oda maximálisan a kertjére az ember, sajnos nem lesz adott a várt eredmény. A lényeg tehát, hogy lehet, hogy a kertépítés árak magasabbak a locsolórendszerrel, de az biztos, hogy minden téren adottak az előnyök.

Lehet-e ezt egyedül, házilag megcsinálni? Ha nem túl bonyolult a terv és a kert sem túlságosan nagy, akkor nagy eséllyel el tudja végezni a feladatot egy ügyes kezű illető. De, ha túl komplikált az egész, akkor mindenképp megéri egy szakértőre bízni a feladatok elvégzését.

Hogyan is történik az öntözőrendszer kiépítése?

Ha egy profira bízza a munkát az ember, például Szili Krisztiánra, akkor a procedúra egy jól bevált menet szerint fog történni. Akkor is gondok nélkül halad az öntözőrendszer kiépítése projekt, ha azt csak egy fő végzi. Nyilván az is megeshet, hogy többen is dolgoznak egyszerre, ilyenkor a szerelési munkák szimultán is végezhetők.

Fontos ekkor a kiépítési menetrend átbeszélése, a munkafázisok kiosztása. A jól megszervezett munkamenetnél, akár egy nap alatt is elvégezhetők a feladatok például akkor, ha kis vagy közepes méretű kertről van szó, ahol nem épp bonyolult a locsolórendszer.

Ami fontos az öntözőrendszer kiépítése során, az a csővezeték árkolása vagy gyeptéglázása. Ha töltött termőtalajjal vagy a zöldfelületét tekintve elhasználódott talajjal dolgozik a szakértő, akkor a vízcsővezetékek nyomvonalait úgy kell kiásni, hogy általában egy ásónyomnyi mélységben keletkezzen egy árokrendszer.