A fűtési rendszer tisztítása növeli a hatékonyságot

Tapasztalta már, hogy bizonyos esetekben nem működik megfelelően a központi fűtés? Csak foltokban melegednek fel a radiátorok, észrevehetően nagyon gyenge a padlófűtés hatásfoka és ezekből az okokból kifolyólag gyakran kell légtelenítenie? A megoldást erre a gondjára a fűtési rendszer tisztítása nyújthatja. Már a gyártás során is könnyen előfordulhat, hogy a fűtőtestekben különféle szennyezőanyagok maradnak, emellett pedig használat közben is vasoxid halmozódhat fel. Ami pedig a padlófűtést illeti, ott mindig könnyebben megtelepednek az algák és a baktériumok, mivel a fűtővíz alacsonyabb hőfokú.

Így közvetlen dugulás is létrejöhet, továbbá gázosodik is az egész közeg. A fűtési rendszer tisztítása tulajdonképpen szakszerű gépi vegyszeres vagy úgynevezett impulzusos átmosatást jelent, ami akár 15-60 százalékkal is megnövelheti a teljesítőképességet. A fűtési rendszer tisztítása után garantáltan energiát és ezzel pénzt spórolhat meg. Gyakorlatilag olyan mértékű fűtési hatásfok érhető el az eljárás által, mintha újonnan telepítette volna a szisztémát. Szakembereink a szennyezettség távozását korszerű eszközökkel mérik, így számszerű adatokat is kaphat arról, mennyire változtak meg az állapotok.

Hőcserélő tisztítás gépi savazással

Minden szerkezetnek megvan a maga lelke, ami nélkül a működése teljesen hatástalan volna. A kazánoknál ezt a tartozékot hőcserélőnek nevezzük. Évek alatt bizony ez az alapvető alkatrész is károsodhat, azonban menteni lehet a menthetőt hőcserélő tisztítás által. Leggyakoribb rendellenességnek a vízkövesedés számít. Ezt többféle jelből saját maga is ki tudja következtetni.

Ha mondjuk azt észleli, hogy a meleg víz hőfoka ingadozik, gyenge a fűtés vagy túl sok energiát fogyaszt a tapasztalt teljesítményhez képest, akkor ezekből már sejtheti, hol van a kutya elásva. A hőcserélő tisztítás vagyis a vízkő eltávolítás gyors és hatékony folyamat. Szakértői beavatkozás szükséges mindenképp, mert a helytelen vízkőtelenítő szer megválasztása kárt tehet a szerkezetben.