Tudod mire képes egy ózongenerátor a kocsidban?

Ide kattintva tudj meg többet az ózongenerátorról!

Megfigyelve, illetve összehasonlítva a 10 vagy 20 évvel ezelőtt gyártott autókat a mostaniakkal, jó pár különbséget fedezhetsz fel. A leglátványosabb a külső, de belül is sokkal több extra kerül a ma piacra dobott járművekbe. Ha ide kattintasz, akkor megtudhatod, hogy milyen előnyökkel járhat egy ózongenerátor a kocsidban. Ez néhány évvel ezelőtt azért nem szerepelt az extrák között, mert még nem létezett. Persze ellene szóló érveket is felhoznak egyesek, mondván, hogy minek kell ózongenerátor, ha már van légkondicionáló?

A kérdés jogos, azonban a kettő között van némi különbség. Az egyik leginkább szembeötlő különbség, hogy az ózongenerátort a szivargyújtó működteti, így a régebbi autókba is használható. Ide bedugva azonnal működésbe lép és ez addig így is marad, amíg onnan kihúzod. Ezzel ellentétben, légkondicionáló nincs minden autóban, kiváltképpen a régebbiekben. Ide szokták sorolni a kettő közötti hatalmas árkülönbséget is, hiszen míg egy autóba a klíma beszereltetése minimum 150-200 ezer Ft, addig ezért a kis hasznosságért csupán 2096 forintot kell kifizetni. Nyilván, hogy nem helyettesíti teljes egészében a légkondicionálót, azonban használatával folyamatosan friss lesz a levegő az autóban, ami nagy jelentőséggel bír, főleg a hosszabb utakon, hiszen segíti a koncentrálást. Ellenben a fülledt légkör elálmosítja az embert, ami balesethez vezethet.

Ugyanakkor nem hanyagolható el légtisztító szerepe sem. A kibocsájtott ózonnak köszönhetően, eltűnteti a cigarettafüstöt, megöli a baktériumokat és vírusokat, ráadásul a kellemetlen szagokat is megszünteti. Amennyiben ide, az oldalra kattintasz, minderről többet tudhatsz meg. Ráadásul, ha fellépsz ide, akkor innen megrendelheted ezt a nagyszerű készüléket, ami jóval egészségesebbé teszi az autódat, ami a légkondicionáló használata során nem igazán mondható el. Ha szeretnél más hasznos autóhoz való cuccot is megtekinteni vagy rendelni, akkor kattints ide, mert biztosan találsz olyat, ami nemcsak megkönnyíti, hanem élvezetessé is teszi a kocsikázást!

Print Friendly, PDF & Email