A benzin adalék jót tesz a motornak

Benzin adalék

A robbanómotorral hajtott járművek üzemanyagának minősége jelentősen befolyásolja és meghatározza az autó hosszú távú üzemképességét.

A motor gyártók sok esetben javasolják valamilyen benzin adalék használatát, ami óvja a motort és az alkatrészeket nagyobb teljesítményre sarkalja. A benzinkutak ilyen módon igyekeznek több vásárlót vonzani, hogy ők már alapból kevernek saját maguk által kifejlesztett benzin adalékot a tartályokba, így a kúton az ügyfél már eleve ilyen benzint vásárol. Természetesen ennek valamivel magasabb az árfekvése, viszont mindenképpen érdemes utána számolni, hogy rövid- és hosszútávon megéri a drágább üzemanyag.

A benzin adalék nagyobb teljesítményt generál, amely által jobban ugrik az autó, gyorsabban haladhatunk. Lássuk be, ez nem mindenkinek cél, hiszen hagyományos benzinnel is ugyanoda jutunk. Azonban az érem másik oldala a védelem, ami már minden autótulajdonos érdeke. A benzin adalék azáltal, hogy nagyobb motorteljesítményt nyújt, védi az összes alkatrészt, amin keresztül áramlik.

Print Friendly, PDF & Email