Az öntöttvas edény vagy a klasszikus zománcos jobb?

Öntöttvas edény

Napjainkban nem fektetünk elég hangsúlyt az edényeink minőségére és amikor a konyhai felszerelések minősége kerül górcső alá, az elemzések általában a kések minőségére vonatkoznak. Annak ellenére, hogy az edények perifériára szorulnak, a tapasztalatok mégis arról árulkodnak, hogy az öntöttvas edény elengedhetetlen a háztartásban.

A hagyományos zománcozott edény, illetve az öntöttvas lábasok közötti különbség a főzés időtartamában, valamint a készítés közben befektetett munka mennyiségében nyilvánul meg. A munkamorált tekintve, az öntöttvas edény nem igényel akkora odafigyelést, ezzel szemben a szükséges főzési időt tekintve valamivel lassúbb, de ez az időintervallum elhanyagolható.

Tekintettel arra, hogy vasból készül, kiválóan tartja a hőt és versenyképes marad bármilyen más lábassal szemben. A hagyományos zománcozottal ellentétben, az öntöttvas edény tökéletesen szabályos hő-elosztásának köszönhetően, az ételek egyenletesen készülnek el, majdnem lehetetlenné téve, hogy elégjenek. Mindent összegezve, az öntöttvas edény tökéletes társ lehet a konyhában, ha főzés közben a figyelme másfelé is kiterjed.