A napelemes közvilágítás környezetkímélő megoldás

Napelemes közvilágítás

A nagyvárosok és lakosaik kényelme napjainkban minden eddiginél fontosabb tényezővé vált. Ez azonban terhet is jelent a környezetre nézve, kiaknázva erőforrásait és szennyezve káros anyagokkal. Többek között, ezért is hasznos a napelemes közvilágítás, ami 10 év alatt 3 tonnányival csökkenti a széndioxid-kibocsájtást mindenegyes termék esetén.

Akik gondolnak a jövőre, azok fontosnak tartják ezeket a szempontokat is. Minden jellegű városfejlesztés esetén felmerül a világítás kérdése is, mert a biztonsági előírások ezt megkövetelik. Ennek megtervezése és kivitelezése hagy némi szabadkezet a vezetőknek és a mérnököknek.

Az utóbbi években a napelemes közvilágítás sok helyen érvényt szerzett magának és a kitűnő működés, meg az esztétikai előnyök magukért beszélnek. Elhelyezése jóval egyszerűbb, mint a hagyományos világítótestek esetében, mert semmilyen kábelt vagy vezetéket nem igényelnek, csak minimális helyet. Akár épületek tetőzetére is felszerelhető. A napelemes közvilágítás a jövő megoldása.

Print Friendly, PDF & Email